Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Μασκαράδες και χαρτοπαίκτες

To Καρναβάλι πέρασε αλλά οι μασκαράδες παραμένουν...
Αλήθεια υπάρχουν φαινόμενα αιρετών δημόσιων λειτουργών που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και χαρτοπαίζουν ασύστολα;
Οσοι το κάνουν ξέρουν βέβαια ότι αυτό απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου .... ότι αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα ... ότι δεν συνάδει με την υπηρεσιακή δεοντολογία .... ότι είναι δημόσια πρόκληση ... αλλά δεν βαριέσαι.....
Μήπως τους έλεγξε ποτέ κανένας;
Τι άλλο μεγαλύτερο φαινόμενο διαφθοράς υπάρχει απ' αυτό;
Αυτοί οι μερικοί που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα αντί να αποτελούν παράδειγμα με την άμεμπτη δημόσια και ιδιωτική συμπεριφορά τους ... ξεδίνουν σε καφενεία, σε λέσχες, σε καζίνα ανάλογα με το επίπεδο του καθενός  και  περνούν ευχάριστες ώρες με πόκα και άλλα συναφή ... παιδαγωγικά παιχνίδια παίζοντας όχι βέβαια με φασόλια και φακές, αλλά με ζεστό χρήμα ! 
Χρόνια τώρα.....
Κάποιοι στις τοπικές κοινωνίες κλείνουν τα μάτια τους σε τέτοια προκλητικά φαινόμενα λέγοντας "έλα μωρέ εγώ θα βγάλω το φίδι απ' την τρύπα;". 
Κάποιοι άλλοι τους καμαρώνουν κιόλας επειδή το θεωρούν ..... μαγκιά, επειδή παίζουν και πολίτες μαζί ... επειδή τους νοιώθουν δικούς τους ανθρώπους .... επειδή πίνουν και κανα ποτήρι ουίσκυ να πάνε κάτω τα φαρμάκια ... επειδή .... Επειδή τον κακό τους τον καιρό !
Για τον απλό πολίτη η χαρτοπαιξία βλάπτει μόνο αυτόν και την οικογένειά του.
Για τον δημόσιο λειτουργό αποτελεί βαρύ παράπτωμα.......
Αλλά έρχεται ώρα......

2 σχόλια:

 1. Μα την Ελλαδίτσα μας μέρος ενός χαρτοπαίγνιου δεν την έχουν κάνει?Μας παίζουν στα ζάρια..μας πουλάνε και μας χάνουν..

  Καλημέρα Σόφη μου! Σε φιλώ γλυκά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστή η παρατήρησή σου Μελένια μου !!!
   Φιλιά πολλά

   Διαγραφή