Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Πολύ θερμά !!!!

Με ωραίες αναρτήσεις και σχόλια τα ηλεκτρονικά μέσα της Εύβοιας αγκάλιασαν την ομάδα ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ που δημιουργήσαμε με φίλες και φίλους από όλη την Εύβοια.
Η αντιμετώπισή τους αυτή μας συγκίνησε και μας δημιουργεί την υποχρέωση να προχωρήσουμε πολύ στην αναζήτηση παραδοσιακών συνταγών φαγητών, γλυκών, ποτών και γενικά συνηθειών και εθίμων γύρω από την ευβοϊκή κουζίνα και το καθημερινό και γιορτινό τραπέζι της Εύβοιας.
Μέσα σε δύο μόλις μέρες η ομάδα μας έφτασε τα 358 μέλη και μεγαλώνει καθημερινά με γρήγορους ρυθμούς.
Ανθρωποι που αγαπούν την μαγειρική και τις δημιουργίες της, που έχουν αυτό το ωραίο χόμπυ ή μπορούν να το εκτιμήσουν, άνθρωποι λιγώτερο ή περισσότερο γνωστοί στην Εύβοια πλασιώνουν ευχάριστα αυτή την ομάδα.

Γεύσεις της Εύβοιας
αφισέτα που έστειλε η "Ελεύθερη φωνή των δημοτών" της Βόρειας Εύβοιας
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την κουζίνα της Εύβοιας, νότιας και βόρειας, γιατί πραγματικά κρύβει γαστριμαργικά θαύματα και συνδυάζει την μεσογειακή υγιεινή διατροφή με εκλεπτυσμένες γεύσεις που εντυπωσιάζουν και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.
Να συγκεντρώσουμε τις Γεύσεις της Εύβοιας δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά είναι ένα γοητευτικό ταξίδι και μια προσπάθεια που πραγματικά αξίζει τον κόπο.
Είμαστε σε επαφή με συλλόγους γυναικών, με πολιτιστικούς συλλόγους, με καταστήματα εστίασης που αναζητούν την παράδοση στις γεύσεις τους αλλά και διάφορους φορείς ώστε η προσπάθεια αυτή, που ξεκίνησε σαν μια απλή σκέψη, να γίνει μια ουσιαστική προσφορά στην Εύβοια και την πολιτιστική της ταυτότητα.
Φυσικά δεν θα λείψουν και οι ανάλογες εκδηλώσεις και διοργανώσεις με την συμμετοχή των μελών της ομάδας μας που με όρεξη και κέφι μπαίνουν σε αυτή την προσπάθεια πάντα σε εθελοντική βάση.

Προετοιμασία σπιτικών λικέρ με εποχιακά φρούτα της Εύβοιας : μήλο, αχλάδι, ρόδι, φραγκόσυκο...
Από αρχαιοτάτων χρόνων το τραπέζι πέρα από χώρος εστίασης ήταν και χώρος συζήτησης και επικοινωνίας και η δική μας προσπάθεια ανοίγει ορίζοντες επικοινωνίας ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Εύβοια τα δυο κομμάτια του νησιού μας με τις τόσες διαφορές αλλά και τις τόσες ομοιότητες, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Ετοιμάζεται και το blog της ομάδας ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ που θα φιλοξενεί συνταγές, γεύσεις, αρώματα, βότανα, έθιμα και κάθε άλλο ενδιαφέρον γύρω από τον γαστριμαργικό, και όχι μόνο, πλούτο της Εύβοιας.
Στύρα, Κάρυστος, Ερέτρια, Χαλκίδα, Ιστιαία, Αιδηψός, Λίμνη, Κύμη, Αλιβέρι  και πολλά άλλα μέρη του τόπου μας έχουν την τιμητική τους σ΄ αυτή την ομάδα με άξιους εκπροσώπους που έχουν ενθουσιαστεί με την ιδέα και φέρνουν φίλους !!!

Κόκορας κοκινιστός με χειροποίητα ζυμαρικά κοινό πιάτο σε πολλές περιοχές της Εύβοιας

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται με την ψυχή μας.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου