Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Γενική απεργία και στην νότια Καρυστία

Η Επιτροπή Αγώνα νότιας Καρυστίας συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου διαμαρτυρόμενη για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα και καλεί όλους του κατοίκους του δήμου Καρύστου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα την Τετάρτη στην πλατεία Καρύστου ώρα 10.30 - 13.30.
Συγκριμένα η Επιτροπή Αγώνα που επισκέφθηκε και ενημέρωσε δημόσιες υπηρεσίες στην Κάρυστο και επιχειρήσεις σε Κάρυστο, Μαρμάρι και Στύρα ανακοίνωσε :


"Απεργούμε - αντιστεκόμαστε - δεν φοβόμαστε


19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


Με αφορμή τα έκτακτα χαράτσια που έβαλε η κυβέρνηση συγκροτήθηκε πριν 2 βδομάδες η Επιτροπή Αγώνα νότιας Καρυστίας. Αν και ίσως λίγο αργά καταφέραμε αρκετοί συμπολίτες μας οργανωμένα να αρνηθούμε να πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά στην εφορία.


Η επίθεση όμως που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη. Τα νέα χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε, οι νέοι φόροι, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, η ανεργία, η υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, μας υποχρεώνουν να κάνουμε μόνιμη την λειτουργία της Επιτροπής Αγώνα νότιας Καρυστίας με σκοπό την οργάνωση της αντίστασης στην πολιτική που εξαθλιώνει τη ζωή μας.


Δεν φταίμε - δεν πληρώνουμε την κρίση τους.


Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, δεν φταίμε για την κρίση και γι΄αυτό και δεν έχουμε κανένα λόγο να την πληρώσουμε. Τα ασφαλιστικά ταμεία χρεωκοπούν γιατί μπήκαν στο Χρηματιστήριο και γιατί οι μεγάλες επιχειρήσεις και το κράτος δεν πληρώνουν τις εισφορές τους. Τα μικρομάγαζα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πέσει θύματα της "ελεύθερης αγοράς", δηλαδή του ανελέητου ανταγωνισμού με τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και του κράτους που δουλεύει γι΄αυτές, δίνοντας φοροαπαλλαγές και επιδοτούμενους εργαζόμενους.


Τώρα μας λένε να κάνουμε υπομονή και θα έρθουν καλύτερες μέρες όταν ανακάμψει η οικονομία, όταν γίνουν επενδύσεις.


Λένε ψέμματα ! Οταν μιλάνε για ανάκαμψη εννοούν την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζιτών. Η ανάκαμψή τους βασίζεται στους φθηνούς εργαζόμενους που διαμορφώνουν και στους νέους τομείς που θέλουν να εισχωρήσουν, εκεί όπου μέχρι σήμερα υπήρχαν οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, έμποροι, ταξί κλπ) και το κράτος (παιδεία, υγεία, ΔΕΗ). Οι επενδύσεις που θέλουν να είναι από διεθνή μονοπώλια και θα έχουν σκοπό το κέρδος και όχι τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Γι' αυτό ψηφίζουν εσπευσμένα το "πολυνομοσχέδιο" που ενταφιάζει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Τα μέτρα ενάντια στο λαό θα μείνουν και όταν ανακάμψει η οικονομία. Γι' αυτό και είναι αδίσταχτοι, δεν κάνουν πίσω. Θέλουν να διασφαλίσουν τα κέρδη τους
Εμείς ένα δρόμο έχουμε !
Να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια σε αυτή την επίθεση. Μέσα από την Επιτροπή Αγώνα νότιας Καρυστίας, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς του δήμου μας. Η επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.


Οργανωμένοι να μην πληρώσει κανείς τα χαράτσια


να μην επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί κι άλλο η ζωή μας


να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει


ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ " Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου